تقویم ادبی | معرفی نویسندگان مشهور | حسین سیدزاده

 

در “تقویم ادبی” امروز به شرح حالی مختصر از صادق چوبک، یکی پیشگامان داستان ‌نویسی نوین ایران می‌پردازیم

این نویسنده شهیر بوشهری ، میراث صادق هدایت را به ارث برد و با انتشار اولین مجموعه داستانهایش با نام «خیمه شب بازی» در گستره ادبیات نوین داستانی ایران نمایان شد.
«عنتری که لوطیش مرده بود» و «قفس» داستان‌های بعدی آقای چوبک است که این دو داستان به ویژه درک نویسنده را از دنیای حیوانات به دست می‌دهد.

«توپ لاستیکی» ، «چراغ آخر» ، «روز اول قبر» ، «تنگسیر» و «سنگ صبور» دیگر داستان‌های صادق چوبک هستند.

این نویسنده شخصیت‌های داستان‌هایش را بیشتر از میان مردم زحمتکش و ستمدیده اجتماع انتخاب می کرد و زبان ساده آنها را به همانگونه که ادا می‌شد ، در داستان‌های کوتاه و بلندش به کار می‌گرفت.

چوبک در سال ۱۳۵۵ خود را بازنشسته کرده و راهی انگلستان و سپس آمریکا شد.
صادق چوبک در اواخر عمر بینایی‌اش را از دست داد و در روز ۱۳ تیر ۱۳۷۷ در برکلی آمریکا درگذشت…

این نویسنده، چهار مجموعه‌داستان و دو رمان ماندگار به‌ جا مانده است که در ادامه مروری مختصر بر بهترین کتاب‌های صادق چوبک خواهیم داشت:
کتاب خیمه شب بازی: اولین اثر صادق چوبک که خبر از ظهور نویسنده‌ای برجسته در ادبیات نوین فارسی داد‌. مجموعه داستان خیمه شب بازی متشکل از یازده داستان کوتاه است. از دو قصه‌ی «نفتی» و «عدل» به عنوان بهترین‌ داستان‌های این مجموعه یاد می‌شود.

کتاب انتری که لوطی‌اش مرده بود: این کتاب متشکل است از سه داستان «چرا دریا توفانی شده بود»، «قفس» و «انتری که لوطی‌اش مرده بود»، به علاوه‌ی نمایشنامه‌ا‌ی با عنوان «توپ پلاستیکی». این کتاب توسط پیتر اوری به زبان انگلیسی ترجمه شده است.

کتاب تنگسیر: اولین رمان صادق چوبک و یکی از درخشان‌ترین عناوین داستانی در تاریخ ادبیات مدرن ایران. انور خامه‌ای تنگسیر را کتابی می‌داند که می‌تواند با داستان‌های برجسته‌ترین نویسندگان جهان برابری کند.

کتاب سنگ صبور: چوبک یازده بار این کتاب را بازنویسی کرد تا آنکه سرانجام از نتیجه‌ی کار خود در دوازدهمین مرتبه راضی شد و رمان را منتشر کرد. محمدرضا قانون‌پرور رمان سنگ صبور را به انگلیسی بازگردانی کرده است.

 

شاید مطالب زیر را بپسندید: 

داستان کوتاه دوره گرد|سید حسین سیدزاده

فهرست اسامی نویسندگان مشهور دنیا+آثار(۱)

معرفی نویسندگان| آدام برنارد میتسکیه‌ویچ | حسین سیدزاده

 

به اشتراک بگذارید

عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط